NAGELREGULATIE

Een ingroeiende nagel is een veel voorkomend probleem. Dit probleem openbaart zich meestal aan één (of beide) grote teennagels, wanneer deze door de huid het vlees in groeien. Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit. Nagelbeugeltechniek (nagelregulatie) richt zich op het verhinderen/verhelpen van dit probleem, zonder chirurgische ingreep.

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie?

De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de conditie van de klant en de nagel. Controle is noodzakelijk; de beugel wordt dan net zo lang herplaatst tot de nagel een functionele vorm heeft en niet meer kan ingroeien. In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagel terug worden gebracht tot een normale groei/vorm. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben of een podotherapeut.

De BS Spange
De BS/Spange is een bladveervormige strip (witte kunststof).
Deze wordt op de nagel aangebracht en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor licht gecorrigeerd worden. Door de spanning/trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog gelift.


Een nagelregulatie dient altijd plaats te vinden in combinatie met een deel- of complete voetbehandeling.