INGROEIENDE NAGEL(S).

Een ingroeiende nagel is een veel voorkomend probleem. Dit probleem openbaart zich meestal aan één (of beide) grote teennagels, wanneer de nagel in de nagelwal drukt/groeit. Dit geeft kans op een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in de nagelwal zit.  Nagelregulatie richt zich o.a. op het verhinderen/verhelpen van een ingroeiende nagel, zonder chirurgische ingreep. 

Hierbij enkele methodes om de ingroeiende nagel te behandelen:

1) Plaatsen van copoline of ligasano.

Plaatsen van een klein copoline of ligasano in de nagelwal, onder de nagelrand om de nagelwal te beschermen tegen het ingroeien van de nagel. Het plaatsen van copoline of ligasano behoort, indien van toepassing, bij een deel- of complete behandeling.


2) Gleufje frezen i.c.m. Gelacy voor trekkracht

In de teennagel wordt een gleufje gefreesd aan de kant waar de teennagel een ingroeiende nagel heeft. Het frezen van de nagel geeft vaak al een verlichting omdat de druk weg is.  Hierna wordt de nagel afgedekt met Gelacy.  Gelacy is een pasta die de eigenschap heeft om de nagel in de juiste houding te dwingen d.m.v. de trekkracht van Gelacy. Eventueel wordt in de nagelwal copoline of ligasano gelegd om te voorkomen dat de nagel weer ingroeit en om de nagelwallen drukvrij te leggen. 


3) Nagelbeugeltechniek: BS Spange

De BS/Spange is een bladveervormige strip (witte kunststof). Deze wordt op de nagel aangebracht en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor licht gecorrigeerd worden. Door de spanning/trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog gelift. De nagelbeugel wordt gefixeerd met gel. 

Nagelregulatie dient altijd plaats te vinden in combinatie met een deel- of complete voetbehandeling !