Nagelreparatie. Heeft u last van een lelijke teennagel, gedeeltelijk ontbrekende teennagel, stootnagel, afgebroken teennagel, ingroeiende nagel, tunnelnagel of een mycose (=schimmel)nagel ?  Misschien is een nagelreparatie met Gelacy of LCN Wilde-Pedique silver plus iets voor u ! 

Gelacy is een hypoallergeen product en is een kruising van gel en acryl, het is flexibel en sterk. Het heeft de voordelen van beide producten, maar dan zonder de nadelen. De groei van de natuurlijke nagel wordt keurig begeleid, uw teen is niet zo gevoelig en het ziet er verzorgd uit. Het is een techniek die perfect resultaat geeft.  Gelacy kan toegepast worden voor reconstructies, bijv. een afgebroken nagel, mycosenagel(s) (= schimmelnagel(s), voor regulering van ingroeiende nagels en voor regulering van tunnelnagels en stootnagels.

LCN Wilde-Pedique silver plus bevat een kiemdodende en antibacteriële werking en kan gebruikt worden om een teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. U krijgt een mooie, goed verzorgde teennagel. LCN Wilde-Pedique silver plus is een elastische gel die zich aanpast aan de bewegingen van de nagel en de voet tijdens het lopen. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Deze éénfase gel wordt onder een UV lamp uitgehard.

Let op: in mijn praktijk is wel zuurstof doorlatende nagellak te koop, echter ik lak geen nagels !

Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit.  Om het verloop in de gaten te houden en een mooi esthetisch resultaat te behouden dient er iedere 7 tot 9 weken een nieuwe gelnagel geplaatst te worden. De tijdsduur van de behandeling met LCN-Wilde Pedique of Gelacy is afhankelijk van de staat waarin de teennagel is en de therapietrouw van de cliënt, gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden.

Een nagelreparatie dient altijd plaats te vinden in combinatie met een deel- of complete voetbehandeling.  Indien er producten voor uw nagel nodig zijn, dient u deze (bijvoorbeeld tinctuur of ander mycosemiddel, nagelolie schoen- en sokspray) bij mijn praktijk aan te schaffen !  

Houdt er ook bij behandeling rekening mee dat door plaatsing van een gelnagel de natuurlijke nagel zachter wordt en moet worden ontzien, de nagel heeft ongeveer 48 uur nodig om weer goed hard te worden.

 Nabehandeling schimmelnagels: Indien het een schimmelnagel betreft, is het noodzakelijk dat uw teennagels thuis dagelijks worden na behandeld met een schimmeltinctuur in combinatie met een nagelolie en een schoen- en sokspray  welke u tijdens de behandeling aan dient aan te schaffen.  De sporen van de schimmel blijven namelijk achter in uw sokken en schoenen. Dit resulteert in herbesmetting en uitbreiding van de aandoening. Om dat een halt toe te roepen, adviseer ik u om de tinctuur thuis dagelijks te gebruiken. Deze tinctuur is speciaal ontwikkeld om schimmelinfecties te voorkomen of te bestrijden. Het volstaat om enkele druppels tussen de tenen en op de teennagel aan te brengen.  Op de pagina /behandelingen/schimmelnagel-mycosenagel kunt u vinden welke producten hiervoor bij mijn praktijk te koop zijn.