Mycosenagel(s) / Schimmelnagel(s).


Wilt u zeker weten of er sprake is van een schimmelinfectie? Laat dan door de huisarts een biopt van uw nagel afnemen. Bij een biopt knipt de huisarts een klein stukje van uw aangetaste nagel en onderzoekt dit of stuurt dit op naar een laboratorium. Omdat er tientallen andere redenen kunnen zijn waarom uw nagel verkleurt of verdikt, is onderzoek op aanwezigheid van schimmelsporen belangrijk. 

Helaas bestaat er geen wondermiddel om van uw mycosenagel(s)af te komen. Er zijn genoeg producten te koop maar alles hangt met de therapietrouw van de gebruik(st)er. Daarnaast is het vaak een lang traject wat u in gaat, gemiddeld duurt de groei van een teennagel 12 tot 18 maanden. 

U kunt aan de slag gaat met een anti-mycose middel waardoor u van uw mycosenagel(s) verlost kan worden. Dit is een langdurig traject en u zult u teennagel(s) DAGELIJKS (bij voorkeur 2x daags) moeten behandelen met een anti-mycosemiddel. 

Naast het gebruik van een mycosemiddel adviseer ik ook een olie voor het herstel van uw nagel(s) en een spray voor uw schoenen/sokken.  De sporen van de schimmel blijven namelijk achter in uw sokken en schoenen. Dit resulteert in herbesmetting en uitbreiding van de aandoening.

Hierbij een overzicht van de producten die u bij mij kunt kopen:

Mycosemiddel: HFL Solution spray, Footlogix Toe Nail tincture, Samenwerkende pedicures mycosenagel, Strictly Pure S-stopper met argaanolie (geschikt voor diabetici),  LCN Mykosept spray.

Nagelolie: Victoria Vynn of Dadi’Oil

Aanvulling: Samenwerkende pedicures schoen en sok spray,  Strictly Pure Voetschimmel S-stopper spray

Voor prijsinformatie zie /prijslijsten/prijslijst-producten.

Daarnaast is het raadzaam uw nagel(s) regelmatig dunner te laten frezen (afvlakken) waardoor het anti-mycosemiddel goed de nagel binnen kan dringen. Het afvlakken van uw nagels kunt u bij mij laten doen echter dit dient wel in combinatie met een deel- of volledige behandeling plaats  te vinden., daarnaast dient u een mycosemiddel bij mij af te nemen. Daarbij geef ik u graag het advies om naast het mycosemiddel ook een nagelolie voor uw nagels en een spray voor uw schoenen te gebruiken. Op deze manier is de grootste kans van slagen.

Voor informatie betreffende deze producten verwijs ik u naar mijn website /producten/index, voor prijsinformatie verwijs ik u naar /prijslijsten/prijslijst-producten.

Indien u tijdens uw behandeling zich ergert aan uw nagel en u al tijdens uw behandelingstraject een mooie nagel wenst, kijk dan eens op mijn pagina /behandelingen/nagelreparatie.

Als je met dit traject aan de gang gaat is het advies geen gellak te gebruiken. Indien je de nagel wenst te lakken doe dit dan met een zuurstof doorlatende nagellak. In mijn praktijk is zuurstof doorlatende nagellak te koop, echter ik lak geen nagels !