Mycosenagel(s) / Schimmelnagel(s).


Wilt u zeker weten of er sprake is van een schimmelinfectie? Laat dan door de huisarts een biopt van uw nagel afnemen. Bij een biopt knipt de huisarts een klein stukje van uw aangetaste nagel en onderzoekt dit of stuurt dit op naar een laboratorium. Omdat er tientallen andere redenen kunnen zijn waarom uw nagel verkleurt of verdikt, is onderzoek op aanwezigheid van schimmelsporen belangrijk. 

Helaas bestaat er geen wondermiddel om van uw mycosenagel(s)af te komen. Er zijn genoeg producten te koop maar alles hangt met de therapietrouw van de gebruik(st)er. U kunt aan de slag gaat met een anti-mycose middel waardoor u van uw mycosenagel(s) verlost kan worden. Dit is een langdurig traject en u zult u teennagel DAGELIJKS (soms zelfs 2x daags) moeten behandelen met een anti-mycosemiddel. De sporen van de schimmel blijven namelijk achter in uw sokken en schoenen. Dit resulteert in herbesmetting en uitbreiding van de aandoening. 


Naast het gebruik van een mycosemiddel adviseer ik ook een olie voor het herstel van uw nagel(s) en een spray voor uw schoenen/sokken. 

Hierbij een overzicht van de producten die u bij mij kunt kopen:

Mycosemiddel: HFL Solution spray, Footlogix Toe Nail tincture, Samenwerkende pedicures mycosenagel, LCN Mykosept spray, Strictly Pure S-stopper met argaanolie.

Nagelolie: Victoria Vynn of Dadi’Oil

Aanvulling: Samenwerkende pedicures schoen en sok spray


Daarnaast is het raadzaam uw nagel(s) regelmatig dunner te laten frezen (afvlakken) waardoor het anti-mycosemiddel goed de nagel binnen kan dringen. Het afvlakken van uw nagels kunt u bij mij laten doen echter een eerste keer dient u ook een complete - of deelbehandeling uit te laten voeren, daarnaast dient u een mycosemiddel bij mij af te nemen. Daarbij geef ik u graag het advies om naast het mycosemiddel ook een nagelolie voor uw nagels en een spray voor uw schoenen te gebruiken. Op deze manier is de grootste kans van slagen.

Voor informatie betreffende deze producten verwijs ik u naar mijn website /beroep-medisch-pedicure1/index, voor prijsinformatie verwijs ik u naar /prijslijsten/prijslijst-producten.

Indien u tijdens uw behandeling zich ergert aan uw nagel en u al tijdens uw behandelingstraject een mooie nagel wenst, kijk dan eens op mijn pagina /behandelingen/nagelreparatie.